FOTO: InfoBijeljina

U julu ove godine na putevima u Republici Srpskoj poginulo je 18 osoba, odnosno troje više nego u istom mjesecu prošle godine.

Takođe, analize Ministarstva unutrašnjih poslova RS pokazuju da je najviše poginulih u saobraćajnim nesrećama u ljetnjim mjesecima, a prošle godine je ovaj crni “rekord” zabilježen u avgustu, kada je smrtno stradalo 25 ljudi.

- Analizirajući uzroke 20 saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo 25 osoba u julu i avgustu tekuće godine, evidentno je da je najčešći uzrok bila nepropisna i neprilagođena brzina (45 odsto), dok je u 21 odsto slučajeva utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod vozača – saopšteno je danas iz MUP-a Srpske.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sprovešće od 15. do 18. avgusta 2019. godine na području cijele Republike Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu učešća u saobraćaju pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

- Ministarstvo unutrašnjih poslova RS apeluje na sve učesnike u saobraćaju, a naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa, da brzinu kretanja prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola – istakli su u policiji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )