FOTO: null

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je danas u Sarajevu da bi najveći broj migranata sa Bliskog istoka koji bi eventualno došli u BiH to mogao da učini na području koje pokriva Terenska kancelarija Bijeljina, ali da još nema operativnih infor

Galić je novinarima nakon sastanka s članovima Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH rekao da je Granična policija BiH spremna da izvrši sve obaveze koje je pred nju stavio Savjet ministara BiH svojim planom za rješavanje problema migrantske krize. 

"Operativnim planom Savjeta ministara BiH Granična policija BiH zadužena je po dvije tačke - nadzor i kontrola granice i aktivnosti na sprečavanju ulaska lica koja se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnih djela i kao članova organizovane grupe", rekao je Galić. 

Prema njegovim riječima, posebna pažnja biće posvećena licima koja prelaze granicu samostalno, bez porodica, a koja se, prema operativnim informacijama, mogu dovesti u vezu sa vršenjem određenih krivičnih djela. 

Predsjedavajući Komisije za odbranu i bezbjednost Sifet Podžić naveo je da su u Graničnoj policiji, kada je riječ o migrantskoj krizi, napravljeni veoma dobri planovi i da je koordinacija između agencija uključenih u rješavanje ovog problema veoma dobra. 

Prema njegovim riječima, svi nivoi vlasti u BiH moraće više da se pobrinu za humanitarni dio rješavanja problema izbjegličke krize, odnosno da se precizira gdje će te izbjeglice krenuti nakon njihove registracije. 

"Da bi se u napuštenim kasarnama stvorio iole ljudski život mora se puno uložiti i uraditi", istakao je Podžić. 

On je naveo da se rukovodstvo Granične službe BiH ozbiljno uhvatilo u koštac sa problemima koji postoje unutar ove institucije. 

"Direktor je poslao novi prijedlog zakona o Graničnoj policiji i za to će dobiti podršku od Komisije, kao i kod izglasavanja budžeta za ovu instituciju", naglasio je Podžić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )