FOTO: srpskainfo.com

Luka Jović igra sezonu iz snova za Ajntraht. Za njegove usluge “zagrizli” su Bajern i Real, ali je prve konkretne poteze povukla Barselona, koja je stupila u kontakt sa fudbalerom i sa njim dogovorila lične uslove, prenio je njemački list Frankfurter Algemanije.

Da sve ne bude kako su katalonci zamislili pobinuo se – a ko bi drugi – Real Marid, koji se uključio u trku za srpskog reprezentativca. Tek što je obljavljeno da skauti prvaka Španije pomno prate igre reprezentativca Srbije, stigla je vijest da je i Real u igri i da je čak u prednosti u odnosu na klub sa “Kamp Nou” stadiona.

Jović, koji je trenutno lider na listi strijelaca u prvenstvu Njemačke sa 14 golova, ozbiljno je privukao pažnju “kraljevskog kluba” koji je spreman da pošalje ponudu u visini od 45 miliona evra.

Od kako je na “Vald stadion” stigao iz redova Benfike na pozajmicu, Jović je pravi hit u Bundesligi. On čini udarnu pesnicu napadačkog trija sa Antom Rebićem i Sebastijanom Halerom, koji su sa njim zajedno postigli 70 odsto svih golova ekipe u ovoj sezoni. Inače, Jović je i dalje ugovorom vezan za Benfiku, ali kada je pravljen dogovor o pozajmici, Nijemci su unijeli klauzulu po kojoj imaju pravo otkupa ugovora za samo sedam miliona evra.

Nema sumnje da je to bio fantastičan potez sportskog direktora Fredija Bobića, jer će u slučaju da otkupe ugovor Jovića, što je za očekivati, poslije toga moći višestruko da zarade. Jovićeva tržišna vrijednost se samo u posljednja četiri mjeseca uvećala dvostruko. Prema sajtu Transfermarkt, ona je u oktobru bila 20 miliona, a sada je minimalno 40 miliona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )