FOTO: null

Lanac restorana u vlasništvu poznatog kuvara Džejmija Olivera "Jamie’s Italian" trenutno je u dugu čak 71,5 miliona funti.

Kako navode britanski mediji, jedan od najpoznatijih kuvara na svijetu osoblju duguje 2,2 miliona funti, a prošle godine je poslovao s gubitkom od 10 miliona. 

Osim nekoliko miliona za "sitna"“ dugovanja, kreditorima, poreskoj upravi, vlasnicima prostora i dobavljačima, Džejmi duguje 41,3 miliona funti. 

Inače, Džejmi je u petak objavio da zatvara 12 restorana širom Velike Britanije zbog "rekonstrukcije" kompanije. Ukupno posjeduje 25 restorana u Velikoj Britaniji i 28 u Americi. 

Bogatstvo Džejmija Olivera se procjenjuje na 150 miliona funti, a navodno je uložio tri miliona sopstvenog novca u ovaj posao. 

Finansijski stručnjaci su pak, brzo predvidjeli ovakav krah – neinvestiranje, neatraktivne lokacije i visoki troškovi presudili su Džejmijevim restoranima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )