FOTO: Kurir.rs

Za pripremu ove vitamniske bombe biće vam potrebna samo 2 sastojka...

Ovaj napitak u sebi sadrži sve potrebne vitamine i minerale, a dobro će doći nakon obilnog konzumiranja hrane ili nezdravog načina života. Redovnom upotrebom iz tijela ćete izbaciti sve nataložene toksine i masnoće.

Za pripremu vam je potreban celer i limun, a evo zašto baš ova dva sastojka čine tako moćan spoj: 

Celer sadrži veliku količinu vode koja olakšava varenje i izlučivanje. Osim toga, sadrži jedinjenje pod nazivom NBP koje poboljšava cirkulaciju crijeva. Takođe, sadrži ftalid, jedinjenje koje smanjuje proizvodnju hormona stresa, opušta mišiće oko arterija i poboljšava cirkulaciju. Kalijum koji se nalazi u celeru će stabilizovati otkucaje srca i sniziti krvni pritisak.

Limun je bogat vitaminom C, a on je neophodan za pravilno funkcionisanje cijelog tijela. On će pomoći u izbacivanju toksina i masnoća u rekornom roku.
Priprema napitka: 

Sastojci:

400 gr celera
1 kg limuna

Priprema i konzumacija:

Izrendajte 400 gr korena celera. Dodajte ga u 2l vode i u to izrendajte malo limunove kore. Kuvajte 20 minuta, a zatim ostavite da se ohladi 5-6 sati.

Iscijedite 1 kg limuna i dodajte ga u vodu s izrendanim celerom. Procijedite tečnost kroz cjediljku i prelijte u staklenu flašu.

Ovaj napitak konzumirajte pre obroka 3 puta dnevno. Pijte oko 1 dl, a možete ga razblažititi i vodom.

Napitak čuvajte isključivo u frižideru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )