FOTO: InfoBijeljina

Beba Pavle Novaković iz Vukosavaca, rođena prije 13 dana, najmlađi je učesnik "Konferencije beba" održane danas u Loparama na kojoj je učestvovalo 20 beba rođenih između dva Vidovdana.

Narodni poslanik iz Lopara Želimir Nešković poklonio je najmlađoj bebi kolica. 

"Najstarija" beba na današnjoj manifestaciji je Bosiljka Marković iz Lopara koja ima godinu dana. NJoj je predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić poklonio auto-sjedalicu. 

Jednogodišnjacima Pavlu Ostojiću iz Lopara i Jani Ristanović iz Priboja, bebama sa najviše braće i sestara, načelnik opštine Lopare Rado Savić darovao je po 150 KM. 

Organizator današnje manifestacije je opština Lopare u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Manifestaciju su pomogli Centar za kulturu i informisanje ove majevičke opštine, fabrika "Termal int", "Naš market" i apoteka "Vivamedika". 

Otvarajući manifestaciju načelnik opštine Lopare Rado Savić istakao je da je populaciona politika veoma važna za Republiku Srpsku i svaku opštinu. 

"U protekloj godini lokalni parlament je donio odluke o mjerama populacione politike. Iz budžeta se na godišnjem nivou izdvaja 50.000 KM za podsticaj rađanja", rekao je Savić novinarima. 

On je napomenuo da se na području ove majevičke opštine godišnje rodi 50 beba i izrazio uvjerenje da će mjere populacione politike donijeti rezultate koje će povećati priraštaj. 

"Za sljedeću godinu planiramo da udvostručimo izdvajanja za ove svrhe", najavio je Savić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )