FOTO: null

Vreme je za putovanje! Predstavljamo vam savršene destinacije za porodične avanture, romantični beg ili nešto između.

Polako smo uplovili u 2016. godinu, a naša želja za pustolovom sve više raste... Egzotične, daleke zemlje sa bogatom kulturom i nizom turističkih atrakcija su idealne destinacije koje pružaju mir i bude istraživački duh u nama.U oštroj konkurenciji prelepih zemalja odabrali smo najbolje predloge za putovanja, koja će vas sigurno oduševiti.

Predstavljamo vam 10 zemalja koje treba da posetite u 2016. godini!

Kuba

S obzirom da ova divna oaza mira pod uticajem političkih dešavanja se sve više razvija i menja, Kuba bi zaista trebala da bude must see destinacija na vašoj listi #Putovanja.

Šarene, oronule, stare velike zgrade, miris lokalnog ruma koji je spreman da začini nezaboravan mohito, automobili iz 50-ih godina prošlog veka i vesela, salsa muzika koja odjekuje na svakom ćošku koji se pretvara u klub u kome Kubanci đuskaju od jutra do večeri....

To je samo delić atmosfere koju Kuba može da ponudi.

Brazil

Nakon što su se pokazali kao sjajni domaćini tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, koje je održano 2014. godine, Brazil će ponovo ugostiti vrsne sportiste ove godine kada su zakazane Olimpijske igre. Pa ko ne bi želeo da Olimpijadu doživi u božanstvenom Riju?

Ova ogromna zemlja bogata prirodnim lepotama predstavlja raj za istraživače i ljude avanturističkog duha. Turisti bi pri prvoj poseti trebalo da pođu od najvećih i najenergičnijih gradova (Sao Paolo, Rio de Žaneiro), a dalje da se upute ka prekrasnim morskim oazama i plažama (Salvador, Paraty) i obavezno posete Manaus, ogromni grad usred amazonske prašume koji se može pohvaliti brojnim atrakcijama.

Šri Lanka

Nakon završetka građanskog rata koji je trajao decenijama, Šri Lanka sve više dobija na popularnosti zahvaljujući velikom broju novih hotela koji privlače turiste iz širom sveta.Prošle godine je definitivno najveća atrakcija bio hotel Tri koji je smešten na obali jezera Koggala. Hotel se nalazi na velikom ostrvu, na kojem možete istraživati mnogobrojne plaže, hramove i plantaže čaja.

Vijetnam

Vijetnam se može pohvaliti mnogobrojnim luksuznim odmaralištima koja su idealna za odmor i beg iz grada. Okružen prirodnim lepotama, Vijetnam poseduje dve spektakluarne plaže, poput Anantara i Aman koje predstavljaju pravo mesto za opuštanje.

Zimbabve

Nakon što je godinama bila zaobilažena, ova turistička destinacija je ponovo u centru pažnje, delimično zbog Victoria Falls aerodroma koji je otvoren prošle godine, što je omogućilo mnogo lakši pristup ovom delu južne Afrike.Pored fantastičnih atrakcija, Zimbabve se može pohvaliti Wilderness Safaris kampom koji se nalazi u Hwange nacionalnom parku, a posetiocima pruža uživanje u prirodi uz pravi doživljaj safari duha.

Puglia, Italija

Ova destinacija je bila u velikom fokusu prošlog leta, što znači da će se njena popularnost sigurno zadržati i ove godine. Razlog za to su idealni uslovi: toplota, barokni gradovi, arhitektura koničnog oblika i bogatstvo ukusa mediteranske kuhinje.

Grad Lecce je pravi raj, pogotovo za ljubitelje hrane koji ovde mogu probati mnogobrojne specijalitete, kao što su scamorza (rastopljen kravlji sir) kojim se prelivaju razna jela i pasticciotto (pita sa kremom od vanile). Pored toga, posetioci mogu uživati u sunčanim podnevima, na ulicama i trgovima na kojima se nalaze barokni spomenici i stare crkve.

Japan

Japan je definitivno destinacija koju bi trebalo posetiti. Ipak, ovu zemlju turisti često izbegavaju zbog loše reputacije koja ga stavlja na listu najskupljih zemalja na svetu. Ove godine grad Kjoto bi mogao da bude vaš izbor, a ovo divno mesto će vam pomoći da osetite čar ove zemlje koja ima bogatu kulturu koja ostavlja bez daha.

Kostarika

Ova tropska zemlja je veoma popularna turistička destinacija, a najviše broji turiste koji uživaju u bujnoj prirodi, starim plažama, kontrasnim pejzažima kao i velikoj kostarikanskoj atrakciji: posmatranju retkih ptica. Kostarika je definitivno savršeno mesto za avanturu i istraživanje, ali i porodični odmor.

Peru

Peru krije čari Amazona i Anda, koji predstavljaju glavnu atrakciju ove zemlje koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Arheološka blaga se ne završavaju sa Machu Picchu jer Peru poseduje i mnoge druge imperije na severu zemlje, koje jedva čekaju da ih vidite. 

Iran

Čudesna zemlja poseduje veliki broj dragulja iranske arhitekture, kao što su znameniti muzeji, dvorci i palate kao i verski objekti. Za ljubitelje prirode, savetujemo da obiđete malo selo Garmeh, okruženo palmama koje će vam pružiti priliku da uživate u dubokoj tišini pustinje. Pored toga, ne propustite da obiđete ostrvo Kiš u kome možete uživati u ronilačkim aktivnostima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )