FOTO: null

Predsjednik Osnovnog suda u Bijeljini Aid Hanušić ocijenio je danas uspješnim rad ovog suda, koji je u prvoj polovini godine riješio 69 odsto predmeta iz godišnjeg plana.

Predstavljajući rezulate rada u prvoj polovini godine, Hanušić je na konferenciji za novinare rekao da je u ovom periodu riješeno 8.400 predmeta, što je više za 247 predmeta u odnosu na isti period prošle godine. 

Prema njegovim riječima, u radu Osnovnog suda u Bijeljini je 49.157 neriješenih predmeta, ali je među njima gotovo 42.000 komunalnih predmeta male vrijednosti koji se odnose na naplatu RTV takse zaključno sa 2013. godinom, te naplatu dugovanja za vodu ili telefon. 

Hanušić je istakao da je Osnovni sud danas dobio saglasnost Visokog sudskog i tužilačkog savjeta da se ovi komunalni predmeti unesu i riješe kroz elektronski sistem za automatsku obradu predmeta, što će od septembra omogućiti njihovo efikasno rješavanje. 

Među ostalim neriješenim predmetima je 2.047 u izvršnom odjeljenju, 692 u krivičnom, na parničnom referatu je 1.725 predmeta, na vanparničnom 1.436 i na prekršajnom 1.368 neriješenih premeta. 

Sekretar suda Dijana Savić Božić istakla je na konferenciji za novinare da je u prvoj polovini godine samo u dva slučaja izvršena sudska prodaja nepokretnosti, dok su izvršenici u postupku u 95 odsto slučajeva izmirili svoja dugovanja, tako da nije došlo do prodaje nepokretnosti. 

Prema statistici suda, 47 odsto predmeta riješeno je u optimalnom roku, 77 odsto u predvidivom roku i 23 odsto je riješeno sa prekoračenjem predvidivog roka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )