FOTO: InfoBijeljina

Inspekcija i komunalna policija na području Grada Bijeljina narednih dana će pojačati kontrolu primjene mjera koje su naložili Republički i gradski štab i Institut za javno zdravstvo RS u cilju sprečavanja i i širenja pandemije virusa korona.

Kontrolisaće da li se privredni subjekti i javne institucije, pogotovo one koje imaju šaltersko poslovanje, pridržavaju higijenskih mjera, raspolažu li sredstvima za dezinfekciju, poštuju li rastojanje i socijalnu distancu.
Od pojave virusa korona, inspektori Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Bijeljina izvršili su 1.200 kontrola, izdali više stotina upozorenja, a zbog nepoštovanja naloženih mjera naplatili su 11 kazni.
Podsjećamo, kazne su za pravna lica od 2.000 do 10.000 KM, za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000, ista kazna je i za preduzetnike, a za fizička lica od 100 do 300 KM.

Komunalna policija Grada Bijeljina nadležna je za kontrolu ugostiteljskih objekata. Kako je potvrdio je načelnik ovog odsjeka Ratomir Draganić, od izbijanja pandemije izvršeno je oko 1.000 kontrola, a naplaćeno pet kazni.

Nadležni ističu da su za preventivan i korektivan rad na terenu, pa su do sada uglavnom djelovali preventivno i savjetodavno. Najavljuju i da će prema ovima koji krše zakonske propise ubuduće biti rigorozni. Jer, najvažnije je, poručuju, sačuvati zdravlje ljudi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )