FOTO: null

Iz gradskog budžeta Bijeljine naredne godine trebalo bi da bude izdojeno milion KM za izgradnju objekta novog vrtića u gradu, najavio je danas gradonačelnik Mićo Mićić.

Na tradicionalnom prijemu povodom Dječije nedjelje, Mićić je rekao da bi vrtić trebalo da bude izgrađen u naselju Kruševlje, u okviru zgrade nove škole čija izgradnja traje godinama. 

Nova škola planirana je za učenike sadašnje "Male škole" u Račanskoj ulici, koja je odavno neuslovna za rad. 

"Grad je od svojih sredstava otkupio zemljište za školu, izradio projekat i ozidao objekat do druge etaže, a za završetak radova potrebno je još dva miliona KM. Nadamo se da će nam Vlada i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pomoći da završimo ovaj objekat", rekao je Mićić. 

On je poželio da svake nedjelje u godini posebna pažnja bude posvećena djeci kako bi imali dobre uslove za odrastanje i obrazovanje. 

Prijem za djecu iz jedinog javnog vrtića u Bijeljini "Čika Jova Zmaj" održan je u gradskom Centru za kulturu "Semberija". 

U vrtiću ima mjesta za 470 mališana, čime je predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno 14 odsto djece. 

Ove godine simbolično je izabran i dječji gradonačelnik Bijeljine - Marija Lukić, koja je kao potvrdu nove dužnosti od gradonačelnika dobila ključeve zgrade gradske uprave. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )