FOTO: null

U Bijeljini je danas održana stručna rasprava na kojoj je razmatran prednacrt regulacionog plana „Centar grada“ i najavljeno da će u centru grada biti izgrađen još jedan kružni tok – kod velikog parka.

Bijeljinska Skupština je u decembru donijela odluku o pristupanju izradi regulacionog plana "Centar grada", kao i izmjeni plana parcelacije regulacionog plana "Hase/Brijesnica". 

"Nakon obavještavanja javnosti, prikupili smo oko 70 različitih inicijativa, nakon čega se krenulo u stručnu analizu i izradu prednacrta plana", rekao je novinarima načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Miladin Rakić. 

On je dodao da su sva predložena rješenja upućena nadležnim institucijama da se izjasne. 

Rakić je poručio da je ovo plan koji se kontinuirano donosi već 20 godina. 

"Dužni smo da prilikom donošenja bilo kog novog plana vodimo računa o svim objektima koji su u međuvremenu izgrađeni i dozvolama za njihovu gradnju. Trudićemo se da ispunimo sve zahtjeve i inicijative koje su nam upućene za izradu novog regulacionog plana u skladu sa zakonom. Ono što se uglavnom zahtijeva jeste da se dobiju veći gabariti i spratnost, ali mi moramo poštovati propise", rekao je Rakić. 

On je najavio da će u centru Bijeljine biti izgrađen još jedan kružni tok – kod velikog parka. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da postoji problem oko nedostatka parking prostora u centru grada i traži se rješenje za otklanjanje ovog problema. 

"Razgovarao sam sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i predstavnicima Ustavnog suda, o formiranju tima stručnjaka koji bi riješio problem nedostatka parking mjesta", rekao je Mićić. 

Javnoj raspravi prisustvovao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, predstavnici nadležnog gradskog Odjeljenja, članovi Savjeta imenovanog odlukom Skupštine grada za nadzor realizacije ovog plana i predstavnici gradskih institucija koje su zakonom određene da daju prijedloge i inicijative za izradu novog regulacionog plana. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )