FOTO: null

Danas je u prostorijama Osnovne škole “Aleksa Šantić“ u Ugljeviku obilježen Dan škole, koji se inače obilježava u pomen dana rođenja velikog srpskog pjesnika Alekse Šantića po kojem ova škola nosi ime. U samu manifestaciju obilježavanja bio je uključen iz

Da bi pokazali koliko nam je važan ovaj dan, pokušali smo svoje emocije prema njemu povezati sa onim što nam je najdraže.a to je  lik i djelo Alekse Šantića, kroz recitale učenika i ostale vidove  učeničkog stvaralaštva,izjavio je direktor škole Sreten Lukić.

Nakon što su posjetioci pogledali program i poslušali muzičke tačke u  izvođenju  učenika, održana je  svečana dodjela nagrada za učenike koji su osvojili brojne nagrade na republičkim i regionalnim takmičenjima.Načelnik Opštine Ugljevik Vasilije Perić se i ove godine potrudio da obezbjedi i lično uruči nagrade najuspješnijim učenicima.

Nagrađeni su učenici  Milan Sekulić,Božana Vasilić,Tanja Antić,Miloš Novaković,Milica Radovanović,Ivana Milovanović,Miloš  Novaković,Jelena Kovačević,Ana Jović,Marko Jović i Blago Golubović za osvojena prva mjesta na opštinskim takmičenjima iz raznih oblasti.

Predsjednik Skupštine Opštine Đoko Simić uručio je nagrade učenicima koji su postigli uspjehe na republičkim takmičenjima:Milanu Sekuliću,Milici Vatralj,Dušanu Jovičiću,Marku Joviću,Marici Ristić i Dijani Cvetinović. 

“Vukove diplome” uručio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić,a ove školske godine dobili su je učenici: Vanja Rikić, Milica Radovanović,Milan Sekulić,Ranka Milovanović,Miljana Despotović, Marko Jović, Aleksandar Pajić i Nikolina Jovanović.

Nagradu “Đak generacije “ zasuženo  je ove godine dobio učenik Aleksandar Pajić.

Osvojene nagrade i priznanja koje su učenici ove škole osvojili pokazatelj su zalaganja i truda kako njih samih tako i njihovih nastavnika i najbolji su način promocije kako same škole tako i opštine koju su na takmičenjima predstavljali, istako je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Predstavnici Rudnika i Termoelektrane Ugljevik su ,kao i svake godine, takođe uručili prikladne pokolne najboljim đacima.

Pripremila: Snežana Milošević.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )