FOTO: null

Fondacija porodice Stojanović u Bijeljini dodijelila je večeras povelju i nagradu od 3.000 KM Filipu Božiću, učeniku generacije u Gimnaziji „Filip Višnjić“.

Mladi Božić rekao je novinarima da će školovanje nastaviti na studijama informatike i matematike. 

Osnivač fondacije, poznati srpski advokat Miodrag Stojanović, poručio je da dobre đake treba staviti "pod svjetla pozornice", u žižu interesovanja i tako afirmisati prave vrijednosti u društvu. 

On je podsjetio da je ovo šesta godina od formiranja porodične fondacije i ocijenio da su svi dobitnici opravdali očekivanja, jer su odlični studenti, a prvi dobitnik završava Medicinski fakultet u Beogradu. 

"Vjerujem da će rad pobijediti, bez obzira koji fakultet ko učio, jer je nažalost toliko malo dobrih stručnjaka iz bilo kog profila zbog obezvrijeđenog školovanja i hiperinflacije diploma", poručio je Stojanović. 

Direktor bijeljinske Gimnazije "Filip Višnjić" Drago Đurić uručio je Vukove diplome za sedam najboljih gimnazijalaca u ovoj generaciji. 

Najbolji su dobili i nagrade, tablet i komplet knjiga, koje su obezbijedili donatori, a učenik generacije i prenosni računar kao nagradu koju tradicionalno dodjeljuje kompanija Rudnik i termoelektrana "Ugljevik".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )