FOTO: null

U Srednjoj tehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin,, u Bijeljini smjer Tehničar računarstva otvoren je 1997. godine i sve je traženiji među mladim svršenim osnovcima... Učenici osvajaju nagrade na svim takmičenjima

Učenici Srednje tehničke škole "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine, tehničari računarstva, koje je među mladima sve popularnije, osvojili su dva prva i drugo mjesto na međuopštinskom takmičenju. 

Miodrag Pantić, Milan Stojanović i Vasilije Pantić učenici su četvrtog razreda, smijera koji je sve traženiji i popularniji među mladima. Oni sa svojim drugovima donose pobjede sa svih takmičenja na kojima su učestvovali. 

"Na regionalnom takmičenju iz informatike učestvovalo je 11 takmičara iz Bijeljine, Lopara i Zvornika. Bilo nas je relativno malo u odnosu na takmičenja iz nekih opštih predmeta, kao što su matematika i fizika. 

Razlog je što se informatika u mnogim školama još posmatra kao sporedni predmet i ne daje joj se puno na značaju", navodi Miodrag Pantić za Srnu. 

On ističe da Tehnička škola u posljednjih nekoliko godina pokazuje da to nije uvijek slučaj, pa su takmičari iz ove škole osvojili dva prva i drugo mjesto u kvalitetnoj konkurenciji. 

"Svi ovi dugogodišnji uspjesi naše škole rezultat su napornog rada naše profesorice, magistra programiranja Nade Vasiljević, kojoj smo itekako zahvalni", kaže Pantić, koji je osvojio drugo mjesto na takmičenju. 

On planira da nastavi školovanje u oblasti elektrotehnike i ističe da poslije završenog fakulteta ne planira da napusti svoju zemlju. 

Učenik četvrtog razreda ove škole Milan Stanojević, koji je odličan učenik i učestvuje sa drugarima na svim takmičenjima u oblasti tehničkog računarstva, 

osvojio je na regionalnom takmičenju maksimalan broj bodova i samim tim prvo mjesto, te se plasirao na republičko takmičenje. 

Kao "odgovornu" osobu za svoj uspjeh i on navodi profesora Nadu Vasiljević i napominje da se bavi i praktičnom realizacijom digitalnih i električnih sklopova. 

"Učestvovao sam na INOST-u, gdje sam dobio specijalnu diplomu za robota koji detektuje metal. Robota sam napravio uz pomoć druga iz škole Miroslava Tomića. Učestvovao sam i na `Tesla festu` u Novom Sadu gdje smo osvojili prvu nagradu za robota", naglašava Milan. 

Vasilije Pantić sa smjera Tehničar računarstva, takođe je odličan učenik, a najznačajnije rezultate postiže u sferi matematike i informatike, odnosno programiranja. 

On je ove godine osvojio dva prva mjesta na nivou regionalnih takmičenja i plasirao se na viši, republički nivo. 

Osim profesora Nade Vasiljević, za svoju ljubav prema matematici i uspjesima na takmičenjima kao one koji ga podržavaju navodi svoju porodicu i nastavnike matematike. 

U Srednjoj tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" smjer Tehničar računarstva otvoren je 1997. godine i sve je traženiji među mladim svršenim osnovcima. 

Konkurencija je velika pri upisu jer se bira samo jedno odjeljenje, odnosno njih 28 može da se upiše u prvi razred.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )