FOTO: novosti.rs

Razgovarano je o položaju Srba u ovim opštinama u FBiH, a posebno o najavljenoj izgradnji migrantskog centra u mjestu Medeno Polje, kao i proslavi koju na području Drvara planira organizovati HDZ Livanjskog kantona.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima opština Bosanski Petrovac, Glamoč, Grahovo i Drvar.

Načelnici ovih opština nakon sastanka rekli su da Srbi u FBiH mogu biti mirni, te da su dobili finansijsku i moralnu podršku.

Razgovarano je o položaju Srba u ovim opštinama u FBiH, a posebno o najavljenoj izgradnji migrantskog centra u mjestu Medeno Polje, kao i proslavi koju na području Drvara planira organizovati HDZ Livanjskog kantona.

Sastanku je prisustvovalo i nekoliko ministara u Vladi RS.

Prema riječima Đorđa Radanovića iz Odbora za zaštitu srpskih prava u FBiH, dogovorene su kontramjere ukoliko se ne odustane od spomenutih najava.

On je uvjeren da će doći do stabilizacije situacije i da srpski narod u FBih nema razloga za brigu.

- Sigurni smo da ćemo kontramjerama uticati da se situacija stabilizuje, ali i da srpski narod bude umiren i stabilan – rekao je Radanović.

- Postojaće podrška u svakom dijelu gdje je srpski narod. Republika Srpska pomaže svakoj opštini u FBiH gdje ima srpskog naroda – istakao je Radanović.

Na pitanje kako će konkretno spriječiti najavljenu izgradnju migrantskog centra u Medenom Polju, on je poručio da borba za prava Srba u FBiH, neće biti na štetu bilo koga drugog.

- Ako bih sada rekao šta ćemo uraditi, oni bi onda išli sa drugim stvarima koje bi nas blokirale. Prezadvoljan sam sastankom – dodao je. Komentarišući najavljenu proslavu u Drvaru, kazao je da će i to biti riješeno.

- Sve će biti kako treba i srpski narod u FBiH, u ove četiri opštine, može mirno da spava – rekao je Radanović.

Načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić je istakao da se ova lokalna zajednica protivi smještanju migranata u selu Medeno Polje, te da je donesena rezolucija opštinskog vijeća koja se protivi takvom načinu rješavanja migrantske krize.

Poručio je da, ako se ostane pri namjeri da se migranti smjeste u Medeno Polje, krenuće se sa drugim mjerama i protestima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )