FOTO: null

Članovi Kluba specijalnih sportova Banjaluka (KSS BL), kojeg čine osobe s posebnim potrebama iz Centra "Zaštiti me" u Banjaluci, osvojili su nedavno prvo mjesto na državnom prvenstvu u malom fudbalu, a već se spremaju za februar naredne godine, kada će or

Klub trenutno broji 46 članova, koji, pored malog fudbala, osvajaju i značajna priznanja u skijanju, plivanju, atletici, košarci, odbojci, boćanju, fudbalu i stonom tenis.

Kažu da im dugotrajni treninzi ne smetaju jer vode do pobjede, a za poraze ne znaju.

Tako se i nedavno pobjednička ekipa u malom fudbalu, predvođena trenerom Ognjenom Glamočaninom, a koju su činili maturanti Centra "Zaštiti me" Momir Šarić, Radenko Savanović, Dejan Trninić, Željko Radanović, Slaven Đukić i Đorđe Ćućić, vratila s titulom s Vlašića, gdje je bilo državno prvenstvo u malom fudbalu.

"Na planini Vlašić u veoma prijatnoj atmosferi i odlično organizovanom državnom prvenstvu BiH u malom fudbalu za 2015. godinu, naša ekipa ostvarila je najbolji rezultat i bez poraza u prvoj diviziji osvojila je titulu prvaka. Treba naglasiti da je ovo najveći uspjeh KSS BL dosad kada su u pitanju kolektivni sportovi, na šta smo mnogo ponosni", istakao je Ognjen Glamočanin, predsjednik KSS BL.

Ideja prilikom osnivanja kluba bila je pružanje mogućnosti osobama s posebnim potrebama da se i nakon završetka školovanja bave sportskim aktivnostima.

"Postalo je evidentno da postoji problem po pitanju bavljenja sportskim i rekreativnim aktivnostima osoba s posebnim potrebama nakon završetka redovnog školovanja. Cilj našeg rada je socijalizacija i inkluzija djece i omladine s posebnim potrebama u normalne društvene tokove kroz sportske aktivnosti", rekao je Glamočanin.

Bitno je navesti da je ovaj klub prepoznatljiv po organizaciji zimskih i ljetnih kampova, po čemu je jedinstven u BiH.

"U februaru naredne godine organizovaćemo državno prvenstvo BiH u alpskom skijanju, koje nije održano unazad 10 godina. Cilj zimskih kampova je da se što veći broj osoba nauči skijati kako bismo u narednom periodu imali više takmičara koji bi nastupali na takmičenjima u alpskom skijanju u zemlji i inostranstvu", istakao je Glamočanin.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )