FOTO: InfoBijeljina

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da Oružane snage BiH postavljaju šatore sa 100 mjesta na starom graničnom prelazu u Rači, koji će služiti kao stacionar u trajanju od 14 dana, a koji će biti površine oko 400 metara kvadratnih.

On je novinarima rekao da će taj posao danas biti završen da bi građani koji uđu tu bili stacionirani, dok budu obavljani svi neophodni pregledi.

Mićić je, komentarišući ulogu Gradske uprave i Civilne zaštite u postavljanju šatora, rekao da je još sinoć, kao šef Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina, imao kontakt sa direktorom Štaba civilne zaštite Republike Srpske, a bili su, kaže, i u kontaktu sa predsjednikom Vlade Srpske Radovanom Viškovićem.

"Bili smo sinoć na novom graničnom prelazu, kao i na starom, te tražili mjesto gdje postoji infrastruktura - voda i struja i gdje se može postaviti šator koji traži određene uslove, što će obezbijediti Oružane snage BiH. To znači najmanje četiri metra kvadratna za svako lice, odnosno postavlja se šator od najmanje 400 kvadrata, ali i da postoje drugi higijenski uslovi, prije svega voda, mjesta za toalete, parking…", rekao je Mićić novinarima.

On je ponovio da je za određivanje lokacije i obezbjeđivanje infrastrukture zadužen Štab civilne zaštite Republike Srpske.

"Ako bude neophodno, pripadnici Oružanih snaga će imati i svoje kazane za hranu, a ako bude potrebno da i naša Civilna zaštita tu pomogne, mi smo spremni", rekao je Mićić.

On je naveo da u tom pogledu ne postoji nijedan problem, da Bijeljina ima dobro opremljenu Civilnu zaštitu i sve što je nephodno, te će, što je napominje i obaveza grada, dati kompletnu logističku podršku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )