FOTO: InfoBijeljina

Najčešće žalbe pacijenata u bijeljinskom Domu zdravlja dešavaju se, kako ističu iz ove ustanove, zbog nepoznavanja principa rada pojedinih službi i organizacije rada.

“Često pacijenti misle da imaju neka veća prava koja su im uskraćena i zbog toga su te žalbe najčešće i neosnovane. Na primjer, od kada je počela s radom porodična medicina, pacijenti se zakazuju i oni žele da se ne zakazuju pa sami odrađuju u pojedinim situacijama kad su hitni, a kad ne. Ne dozvoljavaju to našem osoblju, koje je obučeno da prepozna hitno stanje. Njima je, na primjer, hitno i kad dođu taksijem pa ih on čeka, hitno im je kad izađu s posla. Mi to uvažimo kada možemo, ali kada imamo zakazanog pacijenta, onda ih ne primimo pa se žale”, kažu iz Doma zdravlja Bijeljina.

Ističu da pacijente koji smatraju da su im povrijeđena prava ponekad pošalju i u FZO RS da im njihov zaštitnik prava to objasni.

Takođe, pacijenti se u ovoj zdravstvenoj ustanovi žale na način prijema i odnosa zaposlenog osoblja u situacijama kada je narušena komunikacija na relaciji pacijent – zdravstveni radnik.

“Pored toga, žale se kad su nezadovoljni kvalitetom pružanja usluga, ali to su najrjeđi prigovori”, dodaju iz Doma zdravlja Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )