FOTO: Nezavisne

Policijskoj stanici Gornji Vakuf - Uskoplje jutros u 2.40 prijavljeno je da su nepoznate osobe na sedam objekata u kojima se nalaze sportske kladionice bacile zapaljive tečnosti koje su izazvale vatru, saopštio je MUP SBK.

Usljed požara na objektima je pričinjena materijalna šteta. Portal "Klix" saznaje da su na sportske kladionice bačeni molotovljeli kokteli.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju intenzivnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Intervenisali su i pripadnici Vatrogasnog društva Gornji Vakuf-Uskoplje koji su ugasili vatru u objektima.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno izvršili su uviđajne radnje na mjestu događaja, te poduzimaju i druge aktivnosti u cilju rasvijetljavanja svih okolnosti. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )