FOTO: null

Na četvrtom Info danu koji organizuje Gradska uprava, u saradnji sa Stalnom radnom grupom za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi (SWG), učesnici su imali priliku da se informišu o malim grantovima za poljporivredu, turizam, šumarstvo, preradu

SWG, uz podršku NJemačke organizacije za tehničku saradnju (GIZ), putem konkursa otvorenog do 06. jula 2016. godine, vrši dodjelu grantova za podršku malim projektima, u prekograničnim regionima Drina – Tara, Drina – Sava i Prespa – Šara.

Podrškom preduzetničkih inicijativa usmjerenih na jačanje turističke ponude u regionu i unapređenje proizvodnih lanaca poljoprivrednih, prehrambenih i zanatskih proizvoda ostvaruje se razvoj prekograničnih regiona, što je i osnovni cilj „ABD grant šeme“.

Projekti koji promovišu održivo korišćenje resursa, unapređenje proizvodnih procesa, tehnologija i poboljšavaju kvalitet usluga imaju prednost na konkursu. Posebna pažnja je posvećena ekonomskim aktivnostima žena i mladih.

Vrijednost grantova koji se dodjeljuju iznosi do 10.000 evra za pojedinačne projekte,  ili do 35.000 evra ako je riječ o partnerskim projektima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )