FOTO: null

Pripadnici Granične policije Bijeljina na graničnom prelazu Rača u prtljažniku automobila seat pronašli su 200 tableta ekstazi i uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali D.J. /21/.

D.J, koji je bio suvozač u automobilu, priznao je da su tablete njegove i da su namijenjene za dalju prodaju, a uhapšen je prema nalogu tužioca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašten promet droge. 

Tablete se otkrivene u subotu, 7. aprila, a D.J. je predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

Istog dana, službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Zapad Bosansko Grahovo oduzeli su 13 tableta ekstazi i manju količinu marihuane od lica čiji su inicijali H.Š. /21/ i maloljetnog A.E, koji su kontrolisani u graničnom pojasu na području Bihaća. 

O ovom događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona i u toku je dalji rad na slučaju. 

Na Graničnom prelazu Kamensko juče je uhapšen muškarac čiji su inicijali E.Ž. /38/ nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuju Policijska uprava Travnik zbog krivičnog djela razbojnička krađa, Opštinski sud u Zenici radi izdržavanja kazne zatvora i Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona zbog teške krađe. 

Uhapšeni E.Ž, koji je državljanin BiH, kontrolisan je prilikom ulaska u BiH i predat je službenicima Sudske policije Livanjskog kantona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )