FOTO: null

Brza vožnja, upravljanje vozilom pod uticajem alkohola, kao i preticanje na mjestima gdje to nije dozvoljeno, najčešći su uzroci teških saobraćajnih nesreća na putevima u BiH.


Jezive slike slupanih autmobila u nesrećama često pune rubrike crne hronike. Tragedije sa smrtnim ishodom jedne ili više osoba takođe su čest slučaj kada su u pitanju teške saobraćajne nesreće na bh. putevima.

U više od 90 odsto slučajeva krivac nesreće je vozač, dok se preostalih deset odsto može pripisati lošoj saobraćajnoj infrastrukturi, kao i tehničkoj neispravnosti vozila, piše "Tuzlanski.ba".

Iako su službenici MUP-a TK redovno prisutni na putnim komunikacijama u Tuzlanskom kantonu, vršeći radarske kontrole, uvijek se nađe neki nesavjesni vozač koji bahatom vožnjom, osim svog, ugrozi i tuđe živote.

Tako je na adresu redakcije pomenutog portala upućen i video koji je nastao nedavno na magistralnom putu M-1.8 Tuzla - Srebrenik, a na snimku se može vidjeti kako vozač automobila razvija brzinu od 240 kilometara na sat.

Pred kraj snimka čuje se i glas mlađe žene koja je sjedila na mjestu suvozača, a koja u jednom trenutku kaže "Polako, poginućemo".

Prvi toj brzini, u slučaju da se dogodi saobraćajna nesreća, šanse da učesnici nesreće prežive su minimalne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )