FOTO: null

S obzirom da su pješaci u 2014. godini, kao i u prva dva mjeseca tekuće godine najugroženiji učesnici u saobraćaju, Centar javne bezbjednosti Bijeljina sproveo je pojačanu kontrolu odnos vozač-pješak u periodu od 12 - 22.2.2015.godine.

Tokom sprovođenja akcije kontrolisano je 1062 učesnika, od čega je sankcionisano 496 učesnika u saobraćaju. 

Po osnovu ugrožavanja pješaka sankcionisano je 275 vozača od čega je 88 u zonama škola, dok je u zonama poslovnih objekata koji  nemaju svoj  parking prostor  sankcionisano 177 vozača. 

U toku trajanja pojačanih aktivnosti sankcionisano je i 88 pješaka od čega je najveći broj  po osnovu prelaženja kolovoza mimo obilježenog pješačkog prelaza. 

Tokom sprovođenja ovih aktivnosti Centra javne bezbjednosti Bijeljina, uključio je i gradsku inspekciju sa ciljem preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Ovom prilikom još jednom se  apeluje na pješake da od prvog sumraka do potpunog svanuća  kada se kreću kolovozom van naseljenog mjesta koriste svjetloodbojni prsluk, s obzirom da se najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali pješaci desio u periodu od 18,00-22,00časa. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )