FOTO: null

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nisu prihvatili inicijativu da se na dnevnom redu nađe Rezolucija o genocidu u Srebrenici, a ni inicijativu Denisa Bećirovića da se na dnevnom redu nađe informacija o osudi napada na novinare s p

Nikola Špirić, poslanik (SNSD) je kazao da je on za slobodu medija, ali da su ljudi u Banjaluci dostojanstveno izdržali provokacije, prenose Nezavisne .

"Ja sam danas za to da čestitamo ljudima Banjaluke, jer su izdržali. Zamislite da je neko u Sarajevo došao sa ratnom zastavom", objasnio je Špirić.

Bećirović je odmah replicirao i kazao je da je žalosno da jedan od poslanika u Predstavničkom domu BiH na ovaj ili onaj način pokušava da opravda napad na novinara.

"Umjesto takvog pristupa, ja ću reći da nema pravo niko nigdje napadati novinara. Otvaranjem teme Sejfudina Tokića uopće nije vezano sa ovim. To je principijelan stav. Nošenje legalne zastave BiH i one koja je priznata od strane UN-a ne može biti predmet krivičnog djela. Prikazivati zastavu RBiH koja je legalna kao ratnu zastavu je produkt jedne propagande", smatra Bećirović.

Momčilo Novaković (PDP) je kazao da neće podržati inicijativu Bećirovića da se na dnevni red uvrsti Informacija Ministarstva sigurnosti o napadu na novinare Face TV-a u Banjaluci.

Poslanik Nikola Špirić danas je zatražio, što nije prihvaćeno, da se na dnevni rec stavi kao posebna Informacija o napadu u Zvorniku.

"Ne možemo vezati teroristički napad u Zvorniku sa akcijama MUP-a RS. Ta opaka bolest se neće pobijediti samo jednom. Jedino rješenje je da Parlament da podršku agencijama za borbu protiv terorizma. Vidim da pravite predstavu oko ovoga i ja neću da učestvujem u njoj. Treba izvršiti korekciju dnevnog reda i informaciju Savjeta ministara o napadu u Zvorniku i akciji MUP-a RS staviti iza Izvještaja Kolegijuma o nastojanju za postizanje saglasnosti o mom prijedlogu da se razmatra samo informacija o napadu u Zvorniku", kazao je Špirić.

Dodaje da ovakav pristup znači "dobrodošlicu teroristima u BiH".

Nije prihvaćen ni prijedlog Staše Košarca (SNSD) da se na dnevni red uvrsti smjena Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, zbog čega su poslanici SNSD-a napustili sjednicu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )