FOTO: null

Na Javni poziv za projekat međuopštinske saradnje Bijeljine, Ugljevika i Lopara, kojim je predviđena nabavka 24 plastenika, odazvalo se 70 poljoprivrednika, a imena odabranih biće poznata krajem mjeseca.

-Ovim projektom planirana je nabavka plastenika od 400 metara kvadratnih, koji su predviđeni za povrtarsku proizvodnju, 12 plastenika najmijenjeno je za poljoprivredne proizvođače sa područja Bijeljine, a po šest sa područja opština Ugljevik i Lopare, istakao je Sreten Vučković, koordinator projekta.

O rezultatima javnog poziva, sistemom bodovanja, odlučivaće komisija koju će činiti predstavnici gradske uprave i UNDP-a, a jedan od važnih uslova je da se podnosilac zahtjeva već bavi povrtarskom proizvodnjom.

Kada preliminarna lista bude sačinjena, komisija će obići poljoprivredne proizvođače i nakon toga donijeti konačnu odluku o dodjeli plastenika.

Projektom međuopštinske saradnje, osim nabavke plastenika, planirano je formiranje savjeta za poljoprivredu, koji će činiti 12 članova, šest sa područja Bijeljine i po tri iz Ugljevika i Lopara, a činiće ga predstavnici gradske uprave, Аgrarnog fonda Grada Bijeljina, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, prerađivači i poljoprivredni proizvođači.

Savjet će davati preporuke i biti spona između proizvođača i perađivača, kako bi se položaj poljoprivrednih proizvođača podigao na viši nivo.

Vrijednost ovog projekta je 150.000 KM, od čega 50 odsto sredstava obezbjeđuju Švajcarska agencija za razvoj i UNDP, a 50 odsto Grad Bijeljina i opštine Lopare i Ugljevik.

Švajcarska agencija za razvoj i UNDP finansiraju ovaj projekat u okviru šireg projekta Integrisanog lokalnog razvoja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )