FOTO: null

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 20 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, za saobraćaj teretnih vozila zatvoren je GP Brčko-Gunja, saopšteno je iz Auto-moto saveza BiH.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama FIA-CEZ danas od 8 do 20 časova na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-4.2 Cazin-Srbljani.

Za vrijeme obustave, vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce.

Saobraćaj u Bosni i Hercegovini ovoga jutra odvija se po pretežno mokrom i mjestimično suhom kolovozu.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je došlo do izmjene režima saobraćanja.

Izdvajaju se putni pravci: Jablanica-Prozor, Doboj-Gračanica, Bugojno-Novi Travnik, Glavica-Priluka, Čelinac-Kotor Varoš, Ključ-Rogolji, Čapljina-Stolac, radovi u Mostaru (prolaz kroz grad), kao i radovi na izgradnji kružnog toka na prilazu Posušju.


Izmjene u režimu saobraćaja


Magistralni putevi:

M-4  Doboj-Gračanica u mjestu Klokotnica, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu rasksnice odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu signalizaciju.

Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Čelinac-Kotor Varoš, zbog sanacionih radova od 07 do 18 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5  Ključ-Rogolji, zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

Tranzit kroz Sarajevo-zbog sanacionih radova, saobraćaj se na dijelu magistralnog puta odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-6  Čapljina-Stolac (dionica Tasovčići-Masline) u toku su sanacioni radovi, od 7 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-6.1  Prolaz kroz Mostar-zbog izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora, saobraća se usporeno uz ograničenje brzine. Južni prilaz Posušju (raskrsnica cesta M-6.1 i R-420), u toku su radovi na izgradnji kružnog toka, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

M-14.1  Bosanski Brod -Odžak-zbog izvođenja radova na deminiranju terena na lokalitetu "Klakar Donji 2”, svakog radnog dana u vremenu od 8:30 do 15 časova, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

M-15  Glavica-Priluka u toku su sanacioni radovi, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

M-16  Jajce- Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2  Jablanica-Prozor sanacioni radovi na dvije lokacije, naizmjenično propuštanje vozila.

M-16.4  Novi Travnik-Bugojno (dionica “prolaz pored Bratstva”) zbog izvođenja sanacionih radova saobraća se jednom trakom.

M-17  Prolaz kroz Sarajevo, zbog izgradnje vijadukta Briješće i kružnog toka, saobraća se uz ograničenje brzine.

Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih obustava saobraćaja svakog punog sata do 15 minuta (radnim danima) i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.

M-18  Tuzla-Bijeljina, u mjestu Požarnica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara, u toku su radovi na sanaciji oštećenja, zbog čega se saobraćaj povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

M-18.1 Trnovo-Ustikolina (most br.2 na skretanju Grebak), u toku su radovi na sanaciji mosta, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.


Regionalni putevi

R-445 Zenica-Tetovo, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćaj se odvija jednom trakom (dionica od kružne raskrsnice Crkva do prevoja gdje se nalazi pekara “Pariz”).

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )