FOTO: InfoBijeljina

Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. Na GP Metaljka (Čajniče-Pljevlja) moguć je ulazak u Crnu Goru u vremenu od 07 do 19 časova.

 

Srbija je otvorila svoje granične prelaze sa BiH bez neophodnog testa na koronavirus. BiH građani mogu ući u Srbiju u tranzitu kroz Hrvatsku ne dužem od 12 časova, bez testa na koronavirus.

Bosna i Hercegovina otvorila je granice prema: Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a odluka se odnosi samo na građane te tri države. Ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena omogućen je uz negativan "PCR" test na koronavirus koji ne smije biti stariji od 48 časova. Stranci koji su u braku sa BiH državljaninom/kom uz pokaz vjenčanog lista mogu ući u BiH bez testa. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja BH državljanin (za maloljetnu djecu uz pokaz rodnog lista). Znači, mogućnost ulaska u BiH na osnovu bliskog srodstva (supružnik, dijete) bez testa, ostvaruju samo bračni partneri ili djeca BH državljana.

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni "PCR", "ELISA" ili "ECLIA" test star maksimalno 72 časa. Napominjemo da djeca do 5 godina starosti ne moraju imati urađen jedan od navedenih testova kako bi ušli u C. Goru. Tranzit kroz Crnu Goru bez posjedovanja "PCR" ili "ELISA" testa omogućen je uz kontrolu vremena ulaska, prolaska kontrolnih punktova i izlaska, bez zadržavanja u Crnoj Gori.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )