FOTO: null

Nebojša Glogovac, rođen u Trebinju 30. avgusta 1969. godine, bio je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Rođen je u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji "Bolji život" (1987). Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dvije godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića "Vukovar, jedna priča" (1994). Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu reditelja Gorčina Stojanovića "Ubistvo s predumišljajem" (1995), u kom je tumačio lik Hercegovca Bogdana, ranjenog na ratištu u Bosni. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na Filsmkom festivalu u Nišu.
Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića, u seriji "Porodično blago" (1998-2001).
Dobitnik je nagrade "Branka i Mlađa Veselinović" 2012. godine.

Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima ,,Klopka", ,,Krugovi", ,,Hadersfild", ,,Bure baruta", ,,Munje" i ,,Nebeska udica". Poznat je i po ulogama u filmovima ,,Kad porastem biću Kengur" i ,,Do koske". Glumio je i u domaćim televizijskim serijama ,,Stella" i ,,Kud puklo da puklo", a moglo ga se vidjeti i u seriji ,,Lud, zbunjen, normalan".

Svoju bogatu karijeru, ali i životni vijek okončao je nakon kratke i teške bolesti 9. februara 2018.godine.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )