FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - U Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini juče je upisano više od 7.600 članova koji su iskoristili veliki popust na godišnju cijenu članarine povodom obilježavanja Dana biblioteke, rekao je direktor ove ustanove Jovan Cvjetković.

On kaže da je oboren prošlogodišnji rekord od 6.630 učlanjenih za jedan dan i ističe da do kraja godine očekuju do 10.000 članova i više od 200.000 posjeta biblioteci.

"Uz knjižni fond od 110.000 knjiga koji stalno obogaćujemo, rad Američkog kutka i Francuske čitaonice, kutka za djecu, studentske čitaonice i periodike, kao i audio braj internet kluba, mislim da je rad sa najmlađima presudan za ovako dobar rezultat naše biblioteke", ocjenjuje Cvjetković.

Uz to ističe i višegodišnju dobru saradnju sa svim predškolskim ustanovama u gradu i činjenicu da su djeca, koja su još u vrtiću prvi put upisana u biblioteku, i danas kao odrasli ljudi članovi ove uspješne javne ustanove.

"Imamo potrebu za stalnim nabavkama stručne literature jer je Bijeljina i studentski grad, a nabavljamo je prije svega donacijama sugrađana koji nam u sve većem broju poklanjaju vrlo vrijedne naslove iz svojih kućnih biblioteka", kaže Cvjetković.

On dodaje da je Narodna biblioteka "Filip Višnjić" otvorena prema svim zavičajnim piscima i često organizuje promocije domaćih izdanja u gradu sa sve više pisaca, te da ima odličnu saradnju sa SPKD "Prosvjeta" i Književnim klubom u Bijeljini.

Što se tiče ukusa čitalaca, Cvjetković kaže da su književni klasici neprevaziđeni, a posljednjih mjesec dana najviše se traže sve knjige ovogodišnjeg nobelovca Petera Handkea.

Tokom današnjeg upisa u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini za učenike osnovnih škola članarina je koštala jednu KM, a za srednjoškolce, studente, penzionere i ostale građane tri KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )