FOTO: null

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sjednici Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, kojim se omogućava brzina do 130 km/h na autoputu.

"Ovaj zakon se donosi iz potrebe da se usklade rješenja koja se odnose na ograničenje brzine na autoputu sa većinom zemalja Evropske unije, stoga je do sada propisana brzina prema našem zakonodavstvu do 120 km/h povećana za 10 km/h i iznosi 130 km/h", navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada Republike Srbije usvojila je i Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbjednosti, Predlog zakona o presađivanju ljudskih organa, Predlog zakona o ljudskim ćelijama i tkivima, Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o matičnim knjigama, kao i Predlog zakona o dopunama Zakona o ograničavanju raspolaganja imovinom u cilju spriječavanja terorizma. 

Na današnjoj sjednici, Vlada je donijela odluku i da se Poseban kolektivni ugovor za radno angažovanje estradno-muzičkih umjetnika i izvođača u ugostiteljstvu primjenjuje i na poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije i koji nisu učestvovali u njegovom zaključivanju. 

"Donošenjem ove odluke obezbjeđuju se jednaki uslovi radnog angažovanja izvođača estradno-muzičkog programa kod svih poslodavaca u Republici Srbiji, čime se spriječava siva ekonomija u toj djelatnosti", saopšteno je.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )