FOTO: Srna

Internacionalni festival muzike "Primavera", koji je održan u Etno-selu "Stanišići" kod Bijeljine, okupio je 368 takmičara iz Srbije, BiH, Bugarske, Rumunije, Austrije i zemalja regiona.

Učesnici su se tokom vikenda takmičili u disciplinama klavir, harmonika, violina, solo pjevanje, duvači /flauta, klarinet, truba/ i gitara.
 
Organizator festivala je Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije", a predsjednik Udruženja Siniša Pajić ponosan je na broj učesnika koji je ocjenjivao međunarodni žiri.
 
Laureat u disciplini harmonika je Slavica Čobić iz Bijeljine, u disciplini klavir An Vang iz Beograda, laureat duvači je Nikolaj Roćenović iz Banjaluke, dok je Danilo Simić iz Banjaluke laureat u disciplini gitara. Dunja Stanković iz Ćuprije /je lauret violin i Anja Radović iz Novog Sada solo pjevanja.
 
Pajić je rekao Srni da su na Festivalu vodili računa da se poštuju sve epidemiološke mjere.
 
Prijatelj festivala i sponzor laureata bijeljinski advokat Miloš Stevanović istakao je da je "Primavera" postala zaštitni znak grada Bijeljina u kulturološkom smislu.
 
"LJepota je bilo vidjeli veliki broj djece iz svih krajeva Srbije i BiH", rekao je Stevanović.
 
Takmičarima solo gitare, klavira i solo pjevanja dobrodošlicu je poželio i gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )