FOTO: InfoBijeljina.com

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović izjavio je tokom obilaska gradilišta mosta na Savi u Sremskoj Rači da auto-put koji Srbija gradi i ovaj most povezuje narod i privrede, kao preduslov razvoja zemalja regiona.

Mostovi grade i unapređuju saradnju između zemalja regiona i stvaraju preduslove za brži razvoj i bolji život građana u Srbiji, Republici Srpskoj i BiH – rekao je Mitrović.

On je naveo da će u ovom velikom projektu biti izgrađen zajednički granični prelaz, koji će se nalaziti u Srbiji, što će dovesti do bržeg i jeftinijeg transporta u regionu.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je tokom posjete gradilištu mosta preko rijeke Save na dionici auto-puta Sremska Rača-Kuzmin, da Srbija u ovom trenutku ulaže 15 miliona evra u projekte regionalnog povezivanja.

— Sve je u tome da se živi bolje, da povezujemo ljude sa obe strane i Drine i Save i da učinimo sve da ljudi zaista mogu da ostanu na ovim prostorima i da ne odlaze u neke druge države – poručila je Mihajlovićeva.

Obilasku gradilišta prisustvovao je i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović, koji je istakao značaj novog mosta i auto-puta prema Republici Srpskoj, te naveo da o tome svjedoči činjenica da je Srpska već završila eksproprijaciju na svojoj strani i ima planske dokumente koji će omogućiti izgradnju dionice auto-puta od Rače do Bijeljine.

Popović je poručio da će to ojačati izuzetnu saradnju Srbije i Republike Srpske i izrazio nadu i Srbije i BiH.

Posjeti gradilištu prisustvovali su i turski ambasador u Srbiji Tanžu Bilgič, predstavnik turske kompanije “Tašjapi”, kao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Most na Savi u Sremskoj Rači dio je budućeg auto-puta ka Bijeljini, a vlast u Republici Srpskoj je izgradnju auto-puta od Beograda do Banjaluke označila kao nulti prioritet.

Ukupna dužina mosta biće 1,3 kilometra, od čega je 330 metara čelična konstrukcija nad rijekom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )