FOTO: rts.rs

Šesnaest najboljih klubova nastavlja borbu za najvrijedniji klubski evropski trofej. U današnjem meču osmine finala rivali će biti Totenhem i njemački Lajpcig. Utakmica u Londonu se igra u od 21 čas. U drugom duelu Atalanta na "San Siru" dočekuje Valensiju.

Nesumnjivo najmanje atraktivan par od svih osam u nokaut fazi, ali to ne znači da ćemo gledati slabiji fudbal u Valensiji, odnosno Milanu, gdje Atalanta na "San Siru" igra svoje mečeve kao domaćin.

Dokaz tome je i činjenica da su "Slijepi miševi" u direktnom duelu izbacili prošlogodišnjeg polufinalistu Ajaks i, ne samo to, nego "Kopljanike" poslali u Ligu Evrope.

S druge strane, Atalanta je u poslednjem kolu grupne faze uspjela da kao drugoplasirana prođe u grupi u kojoj su još bili Šahtjor iz Donjecka i zagrebački Dinamo. Siti je bio neprikosnoven, pa je tim Đan Pjera Gasperinija u debitantskoj sezoni u Ligi šampiona napravio veliki uspjeh.

"Gledao sam nekoliko njihovih utakmica, posebno protiv Barselone i Atletiko Madrida. Biće težak test za nas. 'Mestalja' je poput kotla koji im pomaže da preokrenu. Neće biti lako, Valensija je veoma kvalitetna i sigurno je da će biti interesantno. Idemo na 'San Siro' da igramo pred 40.000 ljudi, moramo da uživamo", kazao je Gasperini.

U klubu svi sa nestrpljenjem čekaju nastavak takmičenja.

"U srijedu bi trebalo da bude sjajno veče, nadamo se dobrom rezultatu, kako bismo mogli da se borimo za prolaz u Valensiji", istakao je Papu Gomes.

Valensija već tri utakmice ne zna za trijumf, ali je u poslednjoj uspjela da izvuče remi protiv Atletika, sjajnim golom Žofrija Kondogbije.

"Kada igramo ovako, veoma je teško pobijediti nas. U fudbalu je najvažnija stvar zadržati visok nivo, jak ritam i intenzitet. Trudićemo se da pobjeđujemo. Navijači su uvijek važni, kada su na našoj strani, kao da su nam 12. igrač. Moramo na terenu da uradimo sve i zbog njih, ne samo zbog nas", smatra Kondogbija.

Trener Albert Selades imaće glavobolju jer ne može da računa na Alesandra Florencija koji je dobio varičele.

Totenhem - Lajpcig

Druga utakmica programa u srijedu biće mnogo atraktivnija, sastaju se Totenhem i Lajpcig (21.00).

Žoze Morinjo će ponovo biti u centru pažnje, a sada će njegov izazivač biti mnogo mlađi Julijan Nagelsman.

Njemački stručnjak, koji je postao hit dok je kao mladić vodio Hofenhajm, preporodio je klub iz Lajpciga i učinio ga pravim konkurentom za titulu.

Klub iza kojeg već dugo godina stoji kompanija "Red Bul", zauzima drugu poziciju na tabeli Bundeslige sa 45 bodova, jednim manje od vodećeg Bajerna.

Lajpcig je dugo bio na čelu, ali i pored sjajnih rezultata u domaćem takmičenju, ne želi da odustane od evropskog sna.

"U grupi smo pokazali da smo u najmanju ruku jednaki sa svakim protivnikom. Podatak da smo bili prvi u grupi u kojoj nije bilo glavnih favorita je izuzetan. Vraćali smo se u važnim trenucima i obezbijedili čelnu poziciju", riječi su napadača Tima Vernera.

Verner je najbolji pojedinac Lajpciga sa 25 golova i 10 asistencija u svim takmičenjima ove sezone.

"Totenhem je vrhunski tim i ima sjajnog trenera. Znamo da je njihov stadion izuzetno zdanje i to će biti dobra fudbalska utakmica. Takmičićemo se sa timom koji svima stvari otežava, ali smo puni samopouzdanja. Treba da odemo tamo i dobro se zabavljamo, to je pravi pristup ovakvoj utakmici".

Dok se njegovi igrači, ali i protivnici spremaju za važan susret, Morinjo na umu ima nešto drugo. Više se bavio suspenzijom Mančester sitija iz Evrope, nego protivnikom - barem u javnosti.

"Ako želite da analiziram, moram da pitam da li tim koji je završio kao drugoplasirani 2018. godine dobija šampionsku titulu? Da ili ne?", našalio se portugalski stručnjak povodom situacije u Sitiju.

Zbog suspenzije, "građanima" je pod znakom pitanja i šampionska titula iz prve Gvardioline godine, koju je Mančester junajted završio na drugoj poziciji. Tada je na klupi "crvenih đavola" sjedio upravo Morinjo.

U prvim mečevima osmine finala Lige šampiona fudbaleri Atletika iz Madrida savladali su branioca trofeja Liverpul 1:0 (1:0). Jedini gol postigao je Saul Njiguez u četvrtom minutu.

Istovremeno, Borusija Dortmind savladala je Pari Sen Žermen 2:1 (0:0). Fenomenalni Norvežanin Erling Haland bio je strelac u 69. i 77. minutu, dok je gol za Parižane postigao Nejmar u 75. minutu. Revanš mečevi igraju se 11. marta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )