FOTO: null

Potpredsjednik Privredne komore Republike Srpske Mihajlo Vidić i ambasador Indije u BiH Malaj Mišra tokom današnjeg susreta u Bijeljini istakli su da postoje mogućnosti za saradnju dvije zemlje i da ih treba razvijati.

Vidić je rekao da je ambasador Indije danas upoznat o prirodnim potencijalima i bogatstvu Republike Srpske, odnosno o mogućnostima i potencijalima regije Bijeljina. 

"U narednom periodu biće razmotrena saradnja sa Indijom pri čemu ćemo zajednički utvrđivati neke pravce buduće saradnje", rekao je Vidić koji je i predsjednik Područne privredne komore Bijeljina. 

Ambasador Mišra upoznat je, dodao je Vidić, o ogromnim potencijalima u oblasti poljoprprivrede, drvoprerade i prehrambene industrije, a nisu zaobiđene ni druge oblasti, kao metalska industrija, elektroenergetski sektor, te turizam. 

"Upoznati smo o mogućnostima indijske privrede koja je u ekspanzivnom razvoju, što nam je posebno drago", rekao je Vidić. 

On je naveo da je na sastanku rukovodstva Privredne komore Republike Srpske i indijskog ambasadora pokušalo iznaći i otvoriti put za uspostavljanje što tješnje saradnje. 

"Ambasador Mišra u potpunosti je razumio naše želje i potrebe u smislu daljeg privrednog razvoja i saradnje", dodao je Vidić. 

On je najavio da će delegacija privrednika iz Indije naredne godine posjetiti BiH, a Privredna komora Srpske ima zadatak da organizuje uzvratnu posjetu. 

Ambasador Indije u BiH Malaj Mišra rekao je da je cilj njegove posjete Privrednoj komori Srpske, prije svega, razmatranje mogućnosti poboljšanja ekonomske razmjene između dvije zemlje. 

"Osjećam da Bijeljina ima mnogo potencijala koji još može da se ispita, te da se dalje razvija. Imajući to u vidu mi smo na neki način izvršili mobilizaciju našeg glavnog industrijskog tijela - Konfederaciju indijskih industrija koja je odlučila da pošalje delegaciju privrednika iz Indije sa ciljem da se ispitaju mogućnosti za investiranje u BiH", rekao je Mišra nakon sastanka. 

On je najavio da će ova delegacija posjetiti BiH polovinom sljedeće godine. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )