FOTO: null

Ukoliko premijer Makedonije Zoran Zaev ispuni "prijetnje" da će glasati za članstvo samoproglašenog Kosova u Unesko, Beograd bi mogao da pribjegne radikalnoj mjeri u odnosima sa Skopljem i da povuče priznavanje Makedonije pod njenim ustavnim imenom, pišu

Prema informacijama ovog lista, vlasti Srbije pažljivo će pratiti poteze Makedonije i izjašnjavanje o prijemu Prištine u međunarodnim organizacijama, i kako se Skoplje bude ponašalo prema srpskim nacionalnim interesima, tako će se i Beograd ponašati prema njihovim.

Zaev je prije dva dana prilikom sastanka sa premijerom samoproglašenog Kosova Ramušem Haradinajem poručio da Kosovo može da računa na podršku Mekedonije u svim procesima.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je potez Zaeva kao još jedan dokaz licemjerstva makedonskog premijera i politike vlasti u Skoplju.

Ova provokacija je, navode "Novosti", uslijedila nepunih mjesec dana nakon što se Zaev srpskom državnom rukovodstvu "zaklinjao da Srbija u Makedoniji ima iskrenog prijatelja".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )