FOTO: croaticum.hrstud.hr

Hrvatska bi mogla da zabrani ulazak zvaničnicima iz BiH koji huškaju migrante na ilegalni ulazak u tu zemlju, piše Večernji list pozivajući se na ocjene hrvatskih službi i nadležnih institucija.

“Posljednje poruke političkih čelnika Vlade Unsko-sanskog kantona u vezi sa blokadom migrantskih centara Bira i Miral, gdje je od juče uvedena apsolutna blokada kretanja za migrante, bile su dosta dvosmislene i iz njih se zaključuje da će izlazak iz kampova biti omogućen samo onima koji se ilegalno upute preko hrvatske granice”, navodi list, pozivajući se na ocjene hrvatskih službi.

Nadležne institucije u Hrvatskoj, kako prenosi ovaj list, razmatraju mogućnost primjene mjera zabrane ulaska u Hrvatsku takvim licima, a to se najprije odnosi na ministra unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Nermina Kljajića, koji je rekao da će iz ovih kampova moći samo oni koji žele krenuti rutom prema granici sa Hrvatskom.

Hrvatska je u aprilu 2018. zabranila ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu za koga je u diplomatskoj noti Ministarstva inostranih poslova navedeno da negira suverenitet Hrvatske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )