FOTO: Glas Srpske

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini izjavila je da će naredni mjeseci biti suštinski za BiH i poručila da se od BiH očekuje da što prije formira vlast, te da se u potpunosti fokusira na reformsku agendu i reformu Izbornog zakona.

Ona je, nakon sastanka Savjeta za spoljne poslove EU u Briselu, navela da su stvoreni uslovi za formiranje vlasti u BiH, jer su izborni rezultati postali zvanični.

"Očekujemo da političari budu 100 odsto fokusirani na reformsku agendu, što građani, posebno mladi, očekuju. Reformska agenda i njeno sprovođenje je direktno povezano sa evropskom perspektivom BiH", rekla je Mogerinijeva novinarima.

Ona je prenijela i zajedničko očekivanje ministara spoljnih poslova zemalja EU od svih političara u BiH da se fokusiraju na reformu Izbornog zakona.

"Svi ministri su saglasni da treba da budemo intenzivno prisutni u BiH i da radimo sa svim političkim liderima u toj zemlji. Ovom pitanju ćemo se vratiti opet, ne samo kada je riječ o BiH, već i cijelom regionu, u decembru, kada će ponovo na Savjetu za spoljne poslove EU biti razgovarano o ovoj temi", rekla je Mogerinijeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )