FOTO: RTV

Otkako je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa, interesovanje građana širom Republike Srpske je mnogo veće u odnosu na prethodne godine, a mnogi su se već i vakcinisali.

Podsjećamo, Institut za javno zdravstvo RS nabavio je 25.000 vakcina, od kojih je 20.000 vakcina podijeljeno domovima zdravlja širom RS, dok je 5.000 ostalo u Institutu za javno zdravstvo RS i služi za komercijalno vakcinisanje, za koje je cijena 26 KM.

Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, rekao je da je interes građana za vakcinu povećan, ne samo kod nas, već u čitavom svijetu.

"Nabavljene su dovoljne količine vakcina. Ukoliko se ukaže potreba, biće razmatrana nabavka dodatnih doza", naveo je Šeranić.

Iz Doma zdravlja u Bijeljini su istakli da su dobili 1.000 doza vakcina protiv sezonskog gripa koje je Fond zdravstvenog osiguranja RS oslobodio plaćanja.

"Vakcinacija je počela u srijedu, tek smo na početku i suviše je rano reći da li će biti potrebno još vakcina. Grip se pojavljuje na jesen i zimu, te je vakcinacija potrebna u ovom periodu", naveo je Mladen Grujičić, epidemiolog u Domu zdravlja Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )