FOTO: null

Pod pokroviteljstvom KK Crvena zvezda Telekom, na Zlatiboru se u periodu od 14.6 – 5.7.2015. godine održava “Letnji košarkaški kamp”, koji je namijenjen djeci uzrasta od 9 do 18 godina.

Tokom kampa, vrhunski košarkaški treneri sprovode  posebne programe osmišljene tako da pomognu mladim igračima da značajno unaprijede svoje košarkaške vještine. Kamp podrazumjeva intenzivan i programiran režim stručno vođenog košarkaškog rada kako bi polaznicima bili obezbjeđeni ne samo kvalitetan trening već razvoj kompletne košarkaške ličnosti. 

Djeca iz KK “ Rudar” iz Ugljevika  bila  su u drugoj smjeni na Zlatiboru  koja je trajala od 21.06. do 28.06. U ovoj smjeni je bio 61 učesnik, a učesnici su bili podijeljeni u 4 trening grupe. Svaka grupa je imala svog trenera iz KK Crvena Zvezda uz asistenciju nekoliko provjerenih pedagoga i stručnjaka za rad sa mlađim selekcijama. 

Polaznici kampa trenirali su  dva puta dnevno na otvorenim terenima hotela Braća Sekulić i Studentskog odmarališta koji posjeduju specijalnu tartan podlogu kao i u hali SC Wai-Tai. U večernjim satima organizovala su  se razna takmičenja u šutu, igri 1 na 1, dok je prava atrakcija liga kampa 3 na 3 koja je priređena za najmlađe polaznike. Treba istaći da su kamperi bili u prilici da tokom dana, koji je u potpunosti isplaniran i ispunjen raznim obavezama, slušati razna predavanja. Gosti kampa na Zlatiboru bili su profesori sa Fakulteta za sport Univerzteta Union „ Nikola Tesla“ koji su održali predavanje o zdravoj ishrani, važnosti hidratacije i odmora sportista, dok treneri koji rade na kampu drže predavanja o igri bekova, krila i centara i redovno držali  časove u prirodi.

Biti košarkaš, sportista uopšte, podrazumijeva određen model ponašanja i pogleda na svijet. Mladi Ugljevičani  su kroz ovaj kamp iskusili najintenzivnije i najzabavnije treninge, ali i poštovanje prema fer igri i bolje razumijevanje timskog rada i odgovornosti.Ujedno ovo je bila prilika da se sklope i nova poznanstva u druženju sa vršnjacima  i  da se sa nezaboravno lijepim utiscima vrate kući puni elana za nove sportske planove i pobjede .

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )