FOTO: InfoBijeljina.com

U prvim studentskim danima sam shvatio šta znači moj grad. Kako je vrijeme odmicalo sve više i više se rađala želja za provedenim vremenom u Bijeljini. Tada sam rekao sebi da ću fakultet završiti u roku kako bi se što prije vratio kući, što sam i ostvario, iskreno započinje svoju priču Mario Tomić, diplomirani pravnik, koji se ubrzo nakon završenih studija ostvario i u ulozi roditelja.

Dok su mu mnogi, kako dodaje, govorili da je mlad i da je rano da se ženi, on je što prije htio da pusti korjenje u svom gradu.

„Prvo razočarenje je uslijedilo kada sam krenuo u potragu za poslom tj. rješavanjem životne egzistencije. Tada sam smatrao a i sada, da kao sin poginulog borca VRS zaslužujem od države bar posao. Kao mlada osoba koja je pored svega doprinosila natalitetu države nizao sam neuspjehe na poslovnom planu. To je ostavilo veliki trag i razočarenje na mene. Punih 5 godina neuspjeha da se ostvarim i na tom planu dovelo me do razmišljanja da napustim svoj voljeni grad i krenem u potragu za boljim životom“, objašnjava Mario.

Dodao je da ga je ubrzo počela proganjati rečenica pokojnog oca. 

„Kada je počeo nesretni rat, moj otac je bio državljanin Njemače, tamo se školovao, tako da smo mogli bez bilo kakvih problema otići i da živimo dan danas u najboljim uslovima. Međutim, kobnu odluku je donio uz obrazloženje da ne može „stope“ Bijeljine ostaviti i da ne želi pobjeći, a da se ne bori za svoju djecu i za njihovo bolje sutra. Odlučio sam da se svim silama borim za svoj grad i svoju državu. Rekao sam sebi da ako odem samo ću pokazati da je moj otac uzalud dao svoj život, a ja znam da nije“, iskreno govori Tomić.

Morao se, kako navodi, boriti sa svoju porodicu, za majku, suprugu i djecu. 

„Životna raskrsnica se desila kada sam odlučio da se aktiviram politički. Koliko god nekome izgledalo kao pogrešan potez ipak se našao neko ko me je saslušao i dao priliku za dokazivanjem. Svima ću reći da je politika dobra samo postoje dobri i loši ljudi koji se njom bave. Politički angažman i moja kanditatura za odbornika Grada Bijeljina za mene predstavlja nastavak borbe gdje je moj otac stao. Želim samo da još glasnije kažem šta mi smeta i šta nije ispravno. Želim da budem primjer mladim ljudima koji će se boriti kao i ja ostanu u svojoj domovini. Želim posebno da se borim za boračku populaciju koja je definitivno zapostavljena a koja je najzaslužnija što smo danas tu gdje i jesmo“, zaključio je na kraju razgovora Tomić, te dodao da je siguran da je povukao dobar potez, a nada se da ćete i vi.

- Mario Tomić je rođen 1989. godine u Bijeljini. Osnovno i srednje obrazovanje je završio u rodnom gradu, nakon čega je školovanje nastavio u Beogradu gdje je završio Fakultet za državnu upravu i administraciju.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )