FOTO: InfoBijeljina.com

Mladi Vladan Tomić, koji je fudbal počeo da trenira od svoje pete godine, te prve fudbalske korake napravio u FK “Radnik” iz Bijeljine, od početka naredne godine počinje graditi inostranu karijeru.

U Radniku je nastupao za pionire i kadete i skoro svakodnevno putovao na turnire, po cijeloj BiH i Srbiji, ali i u Rumuniji te Hrvatskoj.

“Sa 11 godina me je kontaktirao Toma Milićević tada trener Crvene zvezde, otišao sam na par treninga i utakmica, čak sam odigrao u dvije utakmice na Marakani, to je san skoro pa svakog dječaka. Takođe sam nastupao za pionirsku reprezentaciju BiH, išao na četiri okupljanja i tu imam dvije odigrane utakmice za nacionalni tim, obje protiv Makedonije”, rekao je za InfoBijeljina Vladan Tomić.

Dodao je i da je 2016. godine dobio poziv od gospodina Borisa Stanišića, te sa teškom odlukom napušta Radnik i prelazi u FK “Zvijeza 09” Etno selo Stanišići.

“Boris mi je predstavio projekat koji je želio da sprovede u djelo i pozvao me je u svoju akademiju, gdje su bili odlični uslovi, vrhunski treninzi, sve na visokom nivou. Nije bilo lako da donesem odluku da napustim Radnik i pridružim se Akademiji “Zvijezde 09”, ali to sam na kraju učinio. U Zvijezdi sam igrao na poziciji zadnjeg veznog, imali smo mnogo dobru ekipu”, rekao je Vladan. 

Tomić objašnjava i da je sa klubom iz Etno sela igrao utakmice sa najvećim klubovima u BiH te u Srbiji.

“Igrali smo utakmice  sa ekipama Željezničar, Sarajevo, Crvena zvezda u Beogradu, Partizan na Teleoptiku, Čukarički na Banovom Brdu, zaista mnogo jake utakmice, u kojima sam sticao neizmjerno iskustvo. Sa svojih 16 godina sam debitovao za prvi tim Zvijezde 09 i to protiv FK Crvene zvezde. Taj meč se igrao u Bijeljini pred oko 5-6 hiljada navijača”, dodao je mladi fudbaler.

Vladan ranije nije imao inostranu karijeru, a od naredne godine treba da potpiše svoj prvi angažman na strani.

“U inostranstvo treba da odem početkom januara naredne godine. Imam dogovor sa svojim menadžerom i klubom tamošnjim. Pripreme počinju već od 15. januara, a ja sam već u trenažnom procesu. Radim individualno sa trenerom Savom Rikićem, a akcenat nam je na fizičkoj pripremi i kondiciji. Savo mi mnogo pomaže, veoma je profesionalan i posvećen, a radim i individualno treninge sa loptom takoreći fudbalske treninge”, navodi Vladan.

Sebe, kako kaže, u budućnosti vidi u nekom od velikih evropskih klubova. 

“San mi je da jednog dana zaigram za prvi tim Zvezde. Sebe takođe vidim u Holandiji, mnogo mi se sviđa njihova liga, tehnički zahtjevna, što je jedan od mojih kvaliteta. Vittese mi je omiljeni klub u Holandiji, ali idemo korak po korak”, dodao je Tomić. 

Za kraj objašnjava da u svakom sportu tako i u fudbalu uspijeh zahtjeva mnogo odricanja.

“Od malena moraš da se odrekneš mnogih stvari, kao sto su odlazak od kuće u ranim godinama života, te izlasci i naravno alkohol. Posebna ishrana, odmor, da bi se moglo odgovoriti fudbalskim zahtjevima”, zaključio je Vladan Tomić na kraju razgovora za portal InfoBijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )