FOTO: null

Na prvi utisak Mladen Krstajić izgleda kao čovjek koji zna šta hoće, želi i zna put, zahvaljujući dugogodišnjem međunarodnom i reprezentativnom iskustvu, kojim se stiže do vrha.

Svi prvi zaključci su uzaludni ukoliko se ne dobije praktična potvrda, odnosno ne stvore rezultati, a on je kao prvi čovjek Radnika opravdao utisak koji ostavlja na prvi pogled.

- Došao sam u Radnik iako sam se dugo opirao, ali sada kada sam prihvatio ovu ulogu, onda želim da joj se posvetim krajnje ozbiljno, profesionalno i odgovorno. Želim da od Radnika stvorim regionalnog lidera, koji će da okuplja decu iz Semberije i Podrinja i da gradi svoj imidž. Moj cilj je da napravim stabilnog premijerligaša BiH, prvo da obezbedimo opstanak, a za nešto više ćemo da vidimo kada za to, i ako, dođe vreme - rekao je Krstajić koji deset mjeseci obavlja funkciju predsjednika kluba iz Bijeljine.

Igrači Radnika nemaju finansijskih poteškoća što se dobro vidi na terenu. Grad Bijeljina i Krstajić obezbeđuju sredstva za život kluba sa ciljem da Radnik bude istinski ambasador sporta i fudbala.

- Naše je da obezbedimo uslove igračima, a na njima da postižu rezultate na terenu. Za sada to uspevamo u većoj meri činjenica je da je besparica, ali se nekako snalazimo kako bi obezbedili plate radnoj zajednici i fudbalerima - kazao je nekadašnji kapiten i sportski direktor Partizana.

On je poručio da iz utakmice u utakmicu fudbaleri igraju bez opterećenja.

- Znamo šta hoćemo i koliko možemo. Realni smo, ne lebdimo i čvrsto stojimo na nogama. Da je ovakvih primera više u fudbalu Republike Srpske i BiH budućnost bi nam bila svetlija. Ali kada nije, bar da poželimo da bajka Radnika traje što duže - istakao je Krstajić.


Više bodova u gostima

Zvuči kao apsurd, ali je istina, Radnik je osvojio više bodova u gostima nego kod kuće. Na Gradskom stadionu izabranici Slavka Petrovića imaju skor od četiri pobjede, jedan remi i tri poraza uz gol razliku 6:7. A na strani četiri pobjede, tri remija, bez poraza uz gol-razliku 7:2. Zanimljivo je da su na svom terenu mrežu Radnika zatresli samo Željezničar i Travnik. Kući su Bijeljinci osvojili 13, a u gostima 15 bodova.


Reflektori na proljeće

Pored takmičarskog dijela u kojem Radnik ostvaruje zavidne rezultate, generalni sekretar Radnika Nebojša Tomić je najavio izgradnju reflektora na Gradskom stadionu.

- Već su izvršena potrebna mjerenja, te se u narednih nekoliko dana očekuju ponude najmanje dvije firme koje se bave izgradnjom ovih objekata. Za očekivati je da će se utakmice u noćnim terminama u Bijeljini igrati od proljećne polusezone - potvrdio je Tomić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )