FOTO: vitez.info

Mlada Martina Batista iz Busovače najbolja je kondiciona trenerica bikova u BiH, koja na svakom treningu sa svojim bikom Peranom trči najmanje dva sata kako bi ga pripremila za arenu.

Sa bikovima je počela raditi jer joj je bilo žao gledati da se njen otac sam brine o životinjama.

"Ne plašim se. Treniram Perana svaki dan. Trčimo dva sata, umorim se, ali moramo trenirati da Peran pobijedi. Kad pobijedi, skačem od radosti, navijam za njega, poljubim ga, plačem od dragosti. Drago mi je kad mi ljudi čestitaju", priča Batista.

Ona govori kako niko od njenih prijatelja ne voli ono čime se ona bavi, ali kako je podržavaju njeni rođaci iz Evrope.

"Ko voli moje životinje, volim i ja njega", jasna je Martina.

Bik Peran ima desetak pobjeda iza sebe, a svakodnevno trenira na obližnjim brdima i planinama.

Martina je ljubav prema životinjama naslijedila od oca Pere koji ističe kako je veoma ponosan na svoju kćerku. 

"Imam šestero djece, a ona najviše voli ovo. Ne branim joj i učinit ću sve što treba da ima ono što joj je zadovoljstvo. Ona to voli, da ne voli, ne bi ni trčala. Bez nje korida ne može završiti", kaže Pero.

Peran je veliki mezimac u porodici Batista. On se sprema za novu borbu u Visokom 15. septembra, a iza njega je borba na Rostovu. Do nove borbe Martina će marljivo raditi s njim, a kako kaže, žito, voda i trening su najvažnije stvari koje su mu potrebne.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )