FOTO: infobijeljina.com

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim kolovozima, a u kotlinama i duž riječnih tokova magla ponegdje smanjuje vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpska.

Na dionici magistralnog puta Gacko - Foča, u mjestu Vratar, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, zbog rasutog materijala sa teretnog vozila.
 
Zbog neophodnih radova obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka - Jajce, te preusmjeren na put preko Mrkonjić Grada i Jezera, kao i na dionici magistralnog pravca Prijedor-Tukovi, u Ulici kralja Aleksandra u Prijedoru.
 
Izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog postavljanja rasvjete u tunelu "Sijeračke stijene", na auto-putu Gradiška - Banjaluka zbog radova na mostu "Bogdanovac", kao i na dionici magistralnog pravca Han Pijesak dva - Sokolac i na trasi Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/.
 
Radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj.
 
Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe, je izmijenjen režim saobraćaja.
 
Jednom saobraćajnom trakom, uz moguće kratkotrajne zastoje, od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se odvija usporeno na magistralnom putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, te na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina.
 
Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, dok je zabranjen prelazak vozilima čija je masa viša od 30 tona.
 
Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija i na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta, a usporen je i na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, te na regionalnom putu Razboj - Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.
 
Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta LJubogošta - Sumbulovac - Podromanija, na lokalitetu kamenoloma Rogoušići u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija - Donja LJubogošta, na lokalitetu Han Derventa.
 
Zbog miniranja terena na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" povremene obustave saobraćaja biće na snazi i na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, a minerski radovi izvode se i na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina, u kanjonu rijeke Bistrica.
 
U FBiH obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ i preusmjeren na obilaznicu.
 
Polučasovne obustave saobraćaja na snazi su na pravcu Brčko - Cerik /Malezijski put/ radnim danom od 8.00 do 16.00 časova zbog deminiranja terena, a deminerski radovi izvode se i na putu Lopare - Čelić kod skretanja za Brusnicu.
 
Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Cazin - Velika Kladuša, Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Bugojno - Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica - Prozor, Tarčin - Konjic, Kladanj - Vlasenica /Gojsalići/, Jelah - Doboj /Karuše/ i Čevljanovići - Nišići.
 
Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.
 
Zbog radova u Hercegovačkoj ulici u Metkoviću zatvoren je granični prelaz Gabela Polje, pa se vozila preusmjeravu na prelaze Doljani i Nova Sela, a na prelazu Karakaj kod Zvornika i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za vozila teža od pet tona.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )