FOTO: null

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da u cjelokupnom pravosuđu u BiH treba pokrenuti pitanje odgovornosti zbog nesprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločina

"Naša organizacija izražava nezadovoljstvo zbog činjenice da do kraja ove godine neće biti realizovana ova strategija zbog čega treba pokrenuti odgovornost u cjelokupnom pravosuđu u BiH jer nisu izvršili najkrupniji zadatak koji im je povjeren", rekao je Mitrović Srni. 

Mitrović je rekao da niko nije onemogućavao pravosuđe BiH da realizuje ovu strategiju izuzev njihove sopstvene cenzure, velikog političkog uticaja bošnjačke strane i nekih ambasada zapadnih zemalja. 

"Nalazimo se na izmaku 2015. godine, a u BiH još nije realizovana Strategija procesuiranja najsloženijih predmeta ratnih zločina. Mislim da je Tužilaštvo BiH na ovaj način samo sebe diskreditovalo jer nisu uradili ono što su sami predložili prilikom usvajanja pomenute strategije", zaključio je Mitrović. 

U BiH je 2008. godine usvojena Strategija za rad na predmetima ratnih zločina čiji je osnovni strateški cilj procesuiranje najsloženijih predmeta ratnih zločina u roku od sedam godina, te procesuiranje manje složenih predmeta ratnih zločina u roku od 15 godina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )