FOTO: null

Predsjednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke Bijeljina Milenko Mitrović apelovao je danas na gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića da u skupštinsku proceduru uputi rebalans budžeta i da ne opstruiše više njegovo donošenje.

Mitrović je rekao na konferenciji za novinare u Bijeljini da je usvajanje rebalansa neophodno kako bi mogla da budu izvojena sredstva za plate pripravnika u gradskoj upravi, ali i za djecu sa posebnim potrebama za koje je, skupštinska većina, izglasala značajna povećanja. 

On je izrazio nadu da će se rebalans ubrzo naći u skupštinskoj proceduri. 

Mitrović tvrdi da gradonačelnik Bijeljine novoizabrani direktorima javnih preduzeća u gradu šalje zabranu prijema novih radnika, a istovremeno raspisuje konkurs za pripravnike, što je, kako kaže, paradoksalno. 

"Sve je to dio marketinga i skupljanja političkih poena", ocijenio je Mitrović, koji je pozvao odbornike opozicije da dođu na sjednicu Skupštine grada, jer ona "legalno funkcioniše, a potvrda za to je stigla i od resornog ministarstva". 

Direktor Turističke organizacije Bijeljina Simo Laketić rekao je da je obavijesti gradonačelnika Bijeljine da ova organizacija nije u mogućnosti da sama preuzme odgovornost za organizovanje Savske regate, koja će biti održana u okviru manifestacije "Pantelinske svečanosti". 

On kaže da je Turističkoj organizaciji odobreno 10.000 KM za Savsku regatu, koja je, kako kaže, zahtjevna, izazovna i visokorizična manifestacija. 

"Nemamo ni kadrovske ni materijalne mogućnosti da budemo nosioci ovako kompleksne manifestacije o čemu sam obavijestio gradonačelnika. Pozadina svega je da, u slučaju neke neželjene situacije, sud traži odgovornost organizatora, odnosno isključivo našu odgovornost", kaže Laketić. 

Ističući da se bezbjednosni aspekt Savske regate ne smije zanemariti, Laketić je apelovao na Gradsku upravu i građane, koji bi uzeli učešće u ovoj manifestaciji, da učine sve kako bi sve proteklo u najboljem redu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )