FOTO: null

Ana Zigenhorn iz Floride počela je 2011. godine iz nepoznatih razloga da dobija na težini, a njen život ubrzo se pretvorio u pakao. Ljekari nisu mogli da otkriju uzrok bolesti sve dok nisu otvorili grudni koš pacijentkinje i zatekli - buđ.

Zigenhorn, inače zdrava majka dvoje djece, nakon dobijanja na težini počela je da gubi vid, osjeća gorući bol i dobija rane po cjelom tijelu. Osam mjeseci nije mogla da priča – umjesto toga je kucala poruke i pisala po tabli.


Posjete ljekarima su se nizale, ali nijedan stručnjak nije mogao da ustanovi koji je uzrok bolesti. Lupus, artritis i problemi sa tiroidnom žlijezdom brzo su otpisani i činilo se da nema riješenja, sve dok doktor Suzan Kolb, autor knjige "The Naked Truth Abouth Breas Implants", nije ukazala na to da bi zdravstveno stanje pacijentkinje mogla da narušava buđ oko silikonskih implantata. Čim su implantati uklonjeni, simptomi su počeli da se povlače.

Zigerhorn i danas čuva video-snimak na svom telefonu na kojem je prikazano šta se nalazilo u njenom tijelu, javlja Wear TV. Ona vjeruje da se sadržaj implantata, u kojem se nalazila buđ, godinama izlivao u njeno tijelo.

Ovo nije jedini slučaj take vrste – Pola Blejd iz Kentakija tvrdi da je doživjela sličan scenario. I dok portparol Američke uprave za hranu i lijekove navodi da do sada nije bilo sličnih žalbi u vezi sa implantatima, ističe da bi ih s vremena na vrijeme ipak trebalo promjeniti.

Doktor Kolb, s druge strane, tvrdi da je do sada izliječila na hiljade pacijentkinja koje su bolovale od istog tipa bolesti i preporučuje pacijentkinjama da implantate mijenjaju na svakih 8 do 15 godina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )