FOTO: InfoBijeljina

Komisija je utvrdila i da se delegat u Vijeću naroda RS Miroslav Lazarević (PDP) ne nalazi u sukobu interesa mada je i član Nadzornog odbora Nove banke Banjaluka.

Komisija je provela postupak dokazivanja, predviđen zakonom, u kome je utvrdila da banka jeste poslovala sa institucijama RS u iznosu većem od 30.000 KM unazad godinu dana, a da Lazarević 4 godine prije mandata nije sticao hartije od vrijednosti Nove banke.

To što njegov otac posjeduje akcije pomenute banke nije bilo relevantno, jer zakon ne obuhvata oca kao člana porodice funkcionera.

Poznato je da skoro svi poslanici Narodne skupštine Republike Srpske, zahvaljujući liberalnom zakonu, istovremeno rade više poslova, ali objašnjenja Komisije za sukob interesa ponekad zvuče nevjerovatno.

Tokom 2019. pred Republičkom komisijom za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti Srpske našlo se nekoliko poslanika, što po prijavama, što na osnovu reakcije po službenoj dužnosti. Svi slučajevi su riješeni u korist parlamentaraca.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )