FOTO: sport-east.com

PALE - Prvi put u istoriji košarkaški klub Jahorina postao je šampion Republike Srpske.

Ekipa iz Pala pobijedila je Budućnost sa 3:0 u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Srpske i tako stekla pravo nastupa u Ligi BiH iduće sezone. Očekivalo se da Jahorina bude član elite jer je sa tim ciljem krenula u minulu sezonu što je na kraju i ostvarila. Treću utakmicu dobili su rezultatom 82:62 i pred svojim navijačima proslavili najveći uspjeh kluba.
 
Najefikasniji kod pobjednika bili su Džejvion Mej sa 13 i Dušan Bubanja sa 12 poena, dok je kod gostiju Miljan Klještan postigao 14 poena.
 
Put do titule Jahorina je upisala 25 pobjeda uz samo tri poraza. Zauzela je prvo mjesto na kraju ligaškog dijela takmičenja sa 20 pobjeda dok su preostalih pet ostvarili u plej-ofu. Da su nadigrali šampiona ove sezone mogu se pohvaliti Budućnost, Radnik i Sloboda 73. Trener Miro Vukoje ponosan je na tim koji je dominirao šampionatom Srpske.
 
- Pred početak sezone u septembru uprava kluba javno je istakla ciljeve i da želi plasman u Ligu BiH sa čime sam bio saglasan, ali sam bio za umjereniju varijantu jer sam znao koliko je potrebno rada da se nešto tako ostvari. Napravili smo dobru selekciju na početku sezone da bi malo kasnije ekipu doselektovali na pozicijama centra i plejmejkera te se sve odvijalo kako smo željeli. Iza nas je predivna sezona koju su momci sjajno iznijeli i odradili fantastičan posao. Bila je ovo timska priča na terenu i van njega. To znam iz iskustva jer sam titule osvajao u Bileći i Trebinju tako da znam da su svi potezi povlačeni u pravo vrijeme - istakao je Vukoje za “Glas Srpske”.
 
Kao ključ uspjeha na putu ka tituli vidi rad.
 
- Dobili smo finalnu seriju sa 3:0 što ranijih sezona to nije bio slučaj. Presudio je ukupan rad tokom svih ovih osam mjeseci, a zašto ne reći i kvalitet igrača. Finalnu seriju prelomila je druga utakmica kada smo slavili u Bijeljini. Tada smo odigrali vrlo jako, onako muški, čvrsto, u kost i dali do znanja protivniku da neće do trijumfa te im ugasili nadu da mogu do izjednačenja. Nakon toga upozoravao sam igrače da ne smije doći do opuštanja pri rezultatu 2:0 što su oni krajnje ozbiljno shvatili i lako došli do treće pobjede. Iskusni pojedinci nisu dozvolili da dođe do pada u igri i nekih neželjenih situacija - izjavio je Vukoje.
 
Iako su dominantno prošli kroz sezonu imali su određenih problema.
 
- Svaki trening donio je nešto novo i neke nove teškoće.
 
Projekcije sa početka sezona ukazale su na to da će Budućnost biti najozbiljniji rival što se i pokazalo tačnim, a uz njih tu su još bili Radnik, Akademac, Drina Princip kao i Stars iz Gradiške koji se na polusezoni mnogo pojačao. Sezonu smo odigrali dosta kvalitetno i pored teških gostovanja znali smo da prepoznamo probleme koji nas muče i da ih otklonimo tako da smo zasluženo stigli do trofeja - naveo je Vukoje.
 
Titula je proslavljena, a sada slijedi kraći odmor.
 
- Slavili smo do sitnih sati i sada smo zvanično na odmoru nakon osam stresnih mjeseci. Ipak, on neće dugo da traje jer već treba planirati šta za iduću sezonu - rekao je Vukoje.
 
Na pitanje ostaje li trener i iduće sezone, zagonetno je odgovorio.
 
- Trebalo bi. O narednim koracima pričaćemo 15. maja - dodao je Vukoje.
 
Istorijat
 
KK Jahorina osnovan je 2004. godine. Prvak Druge lige Srpske bio je 2012. godine dok je prošle sezone zauzeo drugo mjesto u mini-ligi za popunu Prve lige iza Stars basketa iz Gradiške i tako postao član prvoligaškog društva. Prema nekim najavama cilj iduće sezone biće izbjegavanje borbe za opstanak i plasman u sredinu tabele dok bi narednih sezona željeli da se plasiraju čak i u ABA 2 ligu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )