FOTO: rts.rs

Dosadašnji trener Partizana Zoran Mirković obratio se javnosti otvorenim pismom u kojem je saopštio da je podnio ostavku jer se klub nalazi u neprihvatljivoj situaciji i poručio da se nada kako je njegov odlazak biti prekretnica ka povratku na staze staze slave.

"Ovim putem želim javno da se obratim i otklonim svaku sumnju i bilo kakvu neizvjesnost oko mog daljeg statusa u Partizanu. Podnio sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-bijeli put od odanog igrača do predanog trenera", naveo je Mirković.

Kako ističe, ostavka nije njegov moralni čin.

"Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umio. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvijek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena djela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj. Tako bi bilo lakše Partizanu!".

Mirković navodi da se izvinjava svima koji su pomislili da je rastanak mogao da bude drugačiji.

"Možda je i mogao, ali ovo je konačna odluka čovjeka, koji beskonačno voli Partizan. Zato molim sve prave partizanovce da uvaže moj stav i da ga poštuju. I na kraju, iz sve snage aplaudiram svakom mom igraču i stručnom saradniku ponaosob. Uvijek smo bili prava grupa, nije nas napuštao timski duh i to u izuzetno teškim okolnostima, koje samo mi znamo".

"Uvijek zajedno, dijelili smo istu sudbinu kao velike ekipe i to treba da ostane najjači utisak naše saradnje. Rezultatski, nismo bili najbolji, to treba da priznamo, a ko poznaje današnji fudbalski poredak to svakako i razumije. Želim im svu sreću u nastavku karijere".
Prema njegovim riječima, vrijeme je da sada zastane, i zbog Partizana i zbog sebe.

"Između Partizana i mene nikada neće stajati barijere. Tužan sam što mojim dolaskom nisu riješeni problemi kluba, ali biću najsrećniji čovjek na svijetu ako moj odlazak bude prekretnica ka novim odlukama, novim okolnostima, novim ljudima i novom vremenu dostojnom slave šampionskog Partizana... One koju pamtim iz igračkih dana", poručio je Mirković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )